Over ons

Wat als je niet zelf wilt koken, maar wel graag lekker en gezond eet? Dan is Kookland dé oplossing.

 1. Unieke vershoud-methode
  We koken onze maaltijden zoals je het thuis ook zou doen. Op het fornuis, in pannen en zonder kunstmatige toevoegingen. De vers bereide maaltijdcomponenten worden vervolgens d.m.v. HPP als losse componenten geconserveerd. Door het gebruik van deze technologie blijft niet alleen de voedingswaarde, maar ook de smaak en structuur helemaal behouden.

 2. De allerbeste grondstoffen
  Wij zijn koks. Die doen geen concessies als het gaat om smaak en kwaliteit. Wij bereiden de lekkerste groenten, pasta’s en aardappelen en werken met de beste ingrediënten die we bij voorkeur afnemen bij lokale bedrijven en leveranciers. Ons vlees zoeken we zelf uit bij boeren uit de omgeving.

 3. Geen e-nummers of andere kunstmatige toevoegingen
  Wij houden van eerlijk eten. In onze maaltijden dus gegarandeerd geen smaakversterkers, kunstmatige verdikkers of wat voor chemische toevoegingen dan ook.

 4. Optimaal kookgemak
  We hebben het je gemakkelijk gemaakt. De losse maaltijdcomponenten hoef je alleen maar 10 minuten op te warmen in heet water en op het bord te leggen. Geen magnetron, geen vieze pannen.

 5. Iedereen kan eten wat hij lekker vindt
  Ben je met meerdere personen, dan hoef je niet allemaal hetzelfde te eten. Iedereen stelt zijn eigen maaltijd samen en kan dus eten wat hij lekker vindt.

 6. Past door de brievenbus
  Alle maaltijdcomponenten zijn apart verpakt. Dat voorkomt dat het een kliederboel wordt. Tot maximaal 7 verpakkingen passen door de brievenbus. Bestel je meer, dan kun je aangeven wanneer je je pakketje thuisbezorgd wilt krijgen.“We zijn koks in hart en nieren en vonden een unieke methode om voeding te conserveren met behoud van smaak, structuur, vezels, vitaminen en mineralen.”Kookland.nl biedt consumenten complete en gezonde maaltijden aan via de brievenbus. Precies 6,5 jaar geleden is Kookland.nl met dit initiatief gestart. Nog steeds is Kookland.nl in Nederland de enige aanbieder, die via de brievenbus complete maaltijden kan bezorgen. Alle gerechten worden bovendien ambachtelijk en met gebruik van verse ingrediënten bereid. Dat onder leiding van topkok Henk Bronswijk, die voor Raadskelder in Oldenzaal een Bip Gourmand wist binnen te halen en voor restaurant De Wanne in Ootmarsum een Michelinster. Alle maaltijden zijn onlangs uitvoerig getest op houdbaarheid en kwaliteit door een onafhankelijk laboratorium Bureau De Wit.

Ton Marsman, directeur Kookland.nl: “Via de brievenbus gezonde maaltijden bezorgen is niet alleen in Nederland uniek, maar zelfs wereldwijd. Met de lancering van Kookland.nl moest men wennen aan het idee dat gezonde maaltijden via de brievenbus besteld konden worden. Eigenlijk liepen we 6,5 jaar geleden wat op de tijd vooruit. Op dit moment groeit de besteding van consumenten aan online bestelde maaltijden enorm. De tijd voor het afleveren van gezonde én betaalbare maaltijden via de brievenbus is er nu echt rijp voor. Het is toch handig dat je niet thuis hoeft te zijn voor de bezorger. Ik geloof in dit concept!”